WELKOM OP DE WEBSITE VAN SOCIALE KRUIDENIER "De Molen" STABROEK!

Armoede is als chronisch ziek zijn. Het beïnvloedt elke minuut van elke dag van je leven.

10 jaar De Molen artikel in polderke
zie ook 10 jaar De Molen
Sociale kruidenier verhuist artikel in gva

Armoede is een sociaal onrecht met lichamelijke, sociale en psychische gevolgen. Het sluit mensen uit van de samenleving!

Om hierop een antwoord te bieden hebben we eind 2013 de vzw "De Molen" opgericht met als doelstellingen hulp, ondersteuning en begeleiding te bieden aan kansarmen, mensen in armoede en mensen met weinig of geen inkomen ongeacht hun verblijfsstatuut.

Sociale kruidenier De Molen is een buurtwinkel.

De sociale kruidenier is een winkel waar je noodzakelijke basisproducten zoals voedings-, verzorgings- en huishoudproducten kan kopen aan prijzen die sterk onder de marktwaarde liggen, waarbij mensen zelf hun producten kiezen en betalen. Sommige artikelen kan je in kleinere hoeveelheden aanschaffen zoals pampers, vuilzakken, waspoeder ….
Daarnaast hebben we nog 't Wiekske, een afdeling waar we 2de handskleding verkopen aan spotprijzen.

Sociale kruidenier De Molen is een ontmoetingsplaats.

In een aparte ruimte vind je koffie en gezelligheid en samen organiseren we er ook activiteiten, zoals o.a. maandelijks samen koken.
Ook als het toegangspasje (zie verder) niet langer geldig is blijft men welkom in de ontmoetingsruimte.
Iedereen heeft eveneens recht op een lidmaatschap bij een sportclub, een dagje cultuur of een uitstap via vakantie- of vrijetijdsparticipatie aan sterk verminderde prijzen.

Wie mag er komen winkelen?

De sociale kruidenier oordeelt zelf niet wie in aanmerking komt om te mogen winkelen, maar werkt op basis van doorverwijzing door toeleiders (OCMW of ziekenfonds via verhoogde tegemoetkoming.
Toeleiders zijn officieel erkende organisaties die samenwerken met of begeleiding geven aan onder meer mensen met een beperkt inkomen. Deze diensten doen een evaluatie van de sociale context. Een objectieve toetsing op basis van duidelijke criteria bepaalt of iemand klant kan worden. Deze criteria zijn gebaseerd op de budgetstandaard.
Sociale diensten verwijzen deze mensen (inwoners van Stabroek) door naar onze winkelwerking. Na een kennismakingsgesprek dat plaatsvindt in de ontmoetingsruimte van de sociale kruidenier krijgt de klant zijn persoonlijke toegangskaart die initieel voor 6 maanden geldig is. Daarna evalueert de toeleider de sociale en financiële situatie. Op basis hiervan kan de toegang tot de sociale kruidenier verlengd of gestopt worden. Afhankelijk van de gezinssamenstelling kunnen onze klanten aankopen doen voor een weekbedrag dat varieert van 25 € voor een alleenstaande tot 44 € voor een gezin van vier of meer personen.
Aankopen moeten contant betaald worden.(Wij beschikken niet over bancontact)

Waar vind je de sociale kruidenier?

Ons adres is Kleine Molenweg 18 (ingang langs begijnhof) en we zijn elke donderdag open van 13u00 tot 17u15.

Hoe kan je helpen?

Al onze medewerkers zijn vrijwilligers !!!
Misschien heb je tijd om ons te helpen als vrijwilliger.
Misschien wil je ons financiëel steunen.
Misschien werk je in een bedrijf of organisatie die ons kan helpen met materiele steun.
Neem dan contact op met iemand van het bestuur (zie contact bestuur) of mail naar .
Ons rekeningnummer: BE60 0688 9843 7770
Ondernemingsnummer: BE0541522987

Als je on-line aankopen doet zoals bv bij bol.com, collect&go, lidl, dreamland, landal, center parcs, AS Adventure, Torfs, Media Markt, booking.com, decathlon, krefel, farmaline … en honderden anderen, dan kan je via trooper jouw aankopen doen die u geen cent méér kosten, maar de handelaar stort een percentage of een som voor een goed doel in casu 'de sociale kruidenier De Molen Stabroek'.

Als je dus via https://www.trooper.be/demolenstabroek naar jouw favoriete site gaat (dus niet rechtstreeks) dan steun je ons.

Alle partnershops die aangesloten zijn bij Trooper vinden verenigingen erg waardevol. Daarom schenken ze graag een percentje van jouw aankoopbedrag aan jouw vereniging. Schoon hé? Zeker doen !
Je e-mailadres achterlaten is zeker niet verplicht hoor. Het is wel zonde dat je dan niet te weten komt hoeveel geld je aankoop voor je vereniging opgebracht heeft. Weet dat je vereniging sowieso het geld zal krijgen, of je nu wel of niet je gegevens achterlaat. Oef!
Kies je ervoor om ook je naam achter te laten, dan kan je vereniging zien hoeveel al jouw aankopen samen hebben opgebracht. En no worries: zij weten niet wat je hebt aangekocht.

Fiscale attesten

Als je minimum 40 € (op jaarbasis) overschrijft dan kan je een fiscaal attest krijgen.

(belastingvoordeel van 45% !!)

Indien U een gift wil doen voor "DE MOLEN" en U hebt geen fiscaal attest nodig kan u rechtstreeks storten op onze bankrekening BE60 0688 9843 7770.

Indien U wel een fiscaal attest nodig hebt gebruik je de rekening van Welzijnsschakels vzw BE70 8939 4402 9125 met vermelding Projectnummer: 21008 en krijgen wij later 92% van je bedrag. (- 8% werkingskosten).
Aan de hand van dit projectnummer weten zij dat het geld voor ons bestemd is.

Het kan nog gemakkelijker: ga naar https://donaties.welzijnsschakels.be/doneren en selecteer "De Molen - Stabroek", zo moet je geen projectnummer ingeven.

Hartelijk dank !!!